Ανάπλαση με Fractional Laser Καβάλα
Ανάπλαση με Laser

Η ανάπλαση του δέρματος με LASER αποτέλεσε επανάσταση στις αισθητικές θεραπείες. Το FRACTIONAL CO2 LASER είναι ό,τι πιο καινοτόμο, αποτελεσματικό και ασφαλές σε αυτόν τον τομέα.

Τι είναι το Fractional CO2 LASER;

Ο όρος Fractional αναφέρεται στον τρόπο που μεταδίδεται η δέσμη του laser στους ιστούς .Το Fractional CO2 laser, εκπέμποντας μικροσκοπικές δέσμες φωτός, αφαιρεί  (εξαχνώνει) συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος, αφήνοντας ανέπαφες ζώνες ενδιάμεσα. Με τον τρόπο αυτό αφαιρούνται τμηματικά οι επιφανειακές στιβάδες του δέρματος συντελώντας στη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης,  ενώ παράλληλα  από  τις  ενδιάμεσες  ανέπαφες  ζώνες  ξεκινά  άμεσα η διαδικασία  της επούλωσης.  Η μέθοδος της τμηματικής (fractional) εφαρμογής  της ακτίνας  LASER προσφέρει άριστα αποτελέσματα συνδυάζοντας   τα πλεονεκτήματα της γρήγορης επούλωσης και της ελαχιστοποίησης των παρενεργειών.

Η θεραπεία 

Πρόκειται για μια θεραπεία που είναι πολύ καλά ανεκτή (μπορεί να υπάρχει ένα ήπιο αίσθημα καψίματος κατά τη διάρκειά της). Φεύγοντας από το ιατρείο το δέρμα πιθανόν να έχει μια ερυθρότητα η οποία εξαφανίζεται γρήγορα. Η γιατρός θα σας συστήσει κάποιες κρέμες που θα βοηθήσουν στη γρήγορη ανάπλαση. Τις επόμενες μέρες μπορεί να χρησιμοποιηθεί make up.

Πού εφαρμόζεται το FRACTIONAL CO2  LASER;

To Laser αυτό εφαρμόζεται με επιτυχία για την ανάπλαση και σύσφιξη του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Είναι ιδανικό για τη θεραπεία των ρυτίδων και των μελαγχρωματικών κηλίδων του προσώπου και των χεριών και αποτελεί άριστη λύση για τη φωτογήρανση. Προσφέρει ένα  υγιές και σφριγηλό δέρμα, με λιγότερα σημάδια και ρυτίδες και περισσότερη λάμψη και φρεσκάδα.

Άλλες εφαρμογές του Fractional  CO2 LASER αποτελούν η θεραπεία ουλών ακμής, οι ραβδώσεις κ.ά.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται ποικίλει ανάλογα με την περίπτωση. Συνήθως είναι 3-5 κατά μέσο όρο, με μεσοδιάστημα από 20 έως 30 μέρες. Τα αποτελέσματα φαίνονται σταδιακά , διότι η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Ωστόσο είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Τα σημάδια του χρόνου σταδιακά μειώνονται και το δέρμα γίνεται όλο και πιο φρέσκο , λαμπερό και σφριγηλό.

Ανάπλαση δέρματος με FRACTIONAL LASER