Botox Καβάλα

Botox Καβάλα

Η  βουτυλινική  τοξίνη (ΒΟΤΟΧ) είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από τον μικροοργανισμό Clostiridium Botulinum, η οποία χαλαρώνει και περιορίζει την κινητικότητα των μυών. Στην Αισθητική Δερματολογία χρησιμοποιείται για να χαλαρώσει συγκεκριμένους μυς του προσώπου, με στόχο να προλάβει και να εξαλείψει τις ρυτίδες που προκαλούνται από τη σύσπασή  τους.

Το Botox αποτελεί τη δημοφιλέστερη θεραπεία αντιγήρανσης  σε όλο τον κόσμο, γιατί συνδυάζει θεαματικά αποτελέσματα, ελάχιστο χρόνο εφαρμογής, χαμηλό κόστος  και μέγιστη ασφάλεια. Εκτός από τις αισθητικές  εφαρμογές, χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της  υπεριδρωσίας,  στις κεφαλαλγίες, στο στραβισμό, στο ραιβόκρανο, ενώ καθημερινά προκύπτουν και νέες  .

Ποιες είναι οι ενδείξεις της θεραπείας με botox;

Η διόρθωση των ρυτίδων έκφρασης είναι μια γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη διαδικασία. Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις ρυτίδες στο μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο. Εκτός όμως από το πάνω μισό του προσώπου , σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορούμε να βελτιώσουμε το οβάλ του προσώπου (Νefertiti  Lift), την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Στόχος μας είναι ένα πιο ξεκούραστο και φρέσκο πρόσωπο, με λιγότερες ρυτίδες . Αποφεύγουμε το παγωμένο προσωπείο ,που δεν έχει καμία ρυτίδα αλλά και καμία έκφραση.Botox Καβάλα

Το Botox συνδυάζεται άριστα με άλλες θεραπείες όπως το υαλουρονικό οξύ, τις θεραπείες LASER, τη μεσοθεραπεία και τα χημικά peeling για να πετύχουμε ένα ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα.

Απο ποια ηλικία συνιστάται το botox;

Το Βotox συνιστάται τόσο σε μικρότερες ηλικίες για να προλάβει την εμφάνιση μόνιμων ρυτίδων σε άτομα που έχουν ιδιαίτερα κινητικούς μυς έκφρασης, όσο  και σε μεγαλύτερα άτομα για να βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες και να προλάβει τη δημιουργία νέων.

Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας;

Το κόστος της θεραπείας εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και από τις περιοχές που θα θεραπεύσουμε, είναι δε ανάλογο των μονάδων του φαρμάκου που θα χρησιμοποιήσουμε.Ωστόσο το κόστος δε θα πρέπει να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή του ιατρού. Η ποιότητα του υλικού και η επιλογή των ιδανικών σημείων έγχυσης,  εγγυώνται ένα ωραίο και φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται κυρίως  από την εκφραστικότητα  του προσώπου, δηλ. από το πόσο  κινητικοί είναι οι μύες σε κάθε περιοχή. Εάν η θεραπεία γίνεται με το σωστό φάρμακο (που είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ) και στη σωστή αραίωση , συνήθως χρειάζεται να  εφαρμόζεται 2-3 φορές το χρόνο για να έχουμε ένα συνεχές ,καλό αποτέλεσμα.

Τι θα γίνει αν σταματήσω τη θεραπεία;

Σε αυτή την περίπτωση οι μύες σιγά σιγά θα επανακτήσουν την κινητικότητά  τους. Σε καμία περίπτωση δε θα γίνει χειρότερα από πριν την εφαρμογή, αλλά αντίθετα έχει καθυστερήσει η καταπόνηση του δέρματος από τις συσπάσεις των μυών για όσο διάστημα διαρκούσε η θεραπεία.

Αποτελέσματα Botox:

Κλικ για μεγέθυνση:

Αποτελέσματα Botox

Αποτελέσματα Botox Πριν - Μετά

Αποτελέσματα Botox Πρίν - Μετά

Αποτελέσματα Botox Πρίν - Μετά

Οδηγίες μετά την θεραπεία

  • Εξασκήστε τους μυς του προσώπου σας για 1-2 ώρες μετά τη θεραπεία.
  • Αποφύγετε να σκύψετε και να ξαπλώσετε για 4 ώρες.
  • Μην τρίβετε την περιοχή των ενέσεων για 24 ώρες
  • Μην υπερθερμαίνετε την περιοχή των ενέσεων για 2-3 ημέρες π.χ. δε συνιστάται η χρήση πολύ ζεστού νερού, το ζεστό πιστολάκι, η σάουνα κλπ.
  • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση, καθώς και την κατανάλωση αλκοόλ για 2-3 ημέρες.
 

Μερικά Tips

  1. To botox είναι απόλυτα ασφαλές. Η χρήση του στην Ιατρική για διάστημα πάνω από 25 χρόνια χωρίς προβλήματα ,εγγυάται την ασφάλειά  του.

  2. Το botox  δε  δημιουργεί παγωμένο και ανέκφραστο πρόσωπο .Όταν γίνεται σωστά γλυκαίνει και ηρεμεί χωρίς να χάνεται η εκφραστικότητα.

  3. Προσοχή στην ποιότητα του φαρμάκου .Πρέπει να είναι σκεύασμα που είναι εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ.( Botox ή  Dysport).  Aποφεύγουμε  τις  φθηνές λύσεις με άγνωστης προέλευσης βουτυλινική τοξίνη.

  4. Εφαρμόζεται μόνο από Δερματολόγο ή Πλαστικό Χειρουργό που έχει εκπαιδευτεί  και εξειδικευτεί στη χρήση Botox για αισθητικούς λόγους και όχι από άλλες ειδικότητες.

  5. Επιλέξτε έναν έμπειρο ιατρό που σας εμπνέει εμπιστοσύνη και αποφύγετε τις ύποπτα φθηνές λύσεις.