υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό συστατικό του ανθρώπινου  οργανισμού που βρίσκεται σε μεγάλη αφθονία στο δέρμα αλλά και σε άλλους ιστούς. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά υδρόφιλο δομικό πολυσακχαρίτη. Την ιδιότητά  του αυτή εκμεταλλευόμαστε  στα συνθετικά παρασκευασμένα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, για να βελτιώσουμε  ρυτίδες (ρινοχειλικές  γραμμές, κάθετες γραμμές γύρω από το στόμα ή τα μάτια) ή για να  αυξήσουμε  τον όγκο των ζυγωματικών και των χειλιών.

Πώς δρα το υαλουρονικό οξύ;

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος δρουν με πολλαπλό τρόπο: κατ'αρχήν γεμίζουν την περιοχή στην οποία εφαρμόζονται, ενώ παράλληλα λόγω  της εξαιρετικά υδρόφιλης ιδιότητάς  τους, συγκρατούν μόρια νερού (κάθε μόριο υαλουρονικού οξέος λειτουργεί σα σφουγγάρι δεσμεύοντας πολλαπλάσια του βάρους του μόρια νερού). Επίσης η όλη διαδικασία έχει θετική επίδραση στο κολλαγόνο και την ελαστίνη διεγείροντας τους ινοβλάστες και άλλους παράγοντες  ανάπτυξης .Το τελευταίο εξηγεί το  γεγονός ότι ακόμη και μετά την απορρόφηση του υλικού, τα ευεργετικά αποτελέσματα εξακολουθούν  να είναι ορατά.

Αμέσως μετά τη θεραπεία το πρόσωπο παρουσιάζει λιγότερες ρυτίδες και περισσότερη λάμψη, είναι πιο ενυδατωμένο και σφριγηλό, με βελτιωμένο περίγραμμα.

Πού εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται:

  1. Στις ρινοχειλικές αύλακες
  2. Στο άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστού)
  3. Για αύξηση του όγκου των χειλιών και για βελτίωση του περιγράμματός τους
  4. Για διόγκωση των ζυγωματικών
  5. Στις ρυτίδες του μετώπου, του μεσόφρυου  και γύρω  από τα μάτια.

Κάθε περιοχή  «απαιτεί» το δικό της υλικό, με διαφορετικούς χαρακτήρες και ιδιότητες.

Πόσο διαρκεί το υαλουρονικό οξύ;

Η διάρκεια του υαλουρονικού οξέος εξαρτάται από την ηλικία, την κινητικότητα των μυών της περιοχής,  τη θέση  στην οποία εφαρμόζεται και κατά συνέπεια από το είδος του υαλουρονικού οξέος. Έτσι τα εμφυτεύματα που γίνονται στα ζυγωματικά, διαρκούν πολύ περισσότερο από αυτά   που γίνονται στο περίγραμμα των χειλιών. Σημαντικός παράγοντας που επίσης καθορίζει τη διάρκεια του υαλουρονικού οξέος είναι η ποιότητά του.

Πόσο ασφαλής είναι η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Βέβαια  αυτό που χρησιμοποιούμε στην Αισθητική Δερματολογία είναι προϊόν βιοσύνθεσης, απαλλαγμένο από ζωϊκή πρωτεΐνη και γι αυτό δε χρειάζεται τεστ ευαισθησίας. Ο ιατρός παίρνει το ιστορικό και αποφασίζει αν η θεραπεία αυτή είναι κατάλληλη για τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Η επιλογή ενός εξαιρετικής ποιότητας,  άριστα κεκαθαρμένου και αποστειρωμένου υλικού, καθώς και η εφαρμογή με άριστες συνθήκες υγιεινής και αντισηψίας από τον έμπειρο Δερματολόγο, είναι προϋποθέσεις για ένα άψογο αποτέλεσμα χωρίς   προβλήματα.

Πόσο φυσικό είναι το αποτελέσμα;

Καθώς τα χρόνια περνούν η περιεκτικότητα του δέρματος σε υαλουρονικό οξύ ελαττώνεται με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο ξηρό και αφυδατωμένο. Ταυτόχρονα χάνεται λίπος  και  έτσι  με την επίδραση και της  βαρύτητας το πρόσωπο «τραβιέται»  προς τα κάτω ( κρεμάει ) και  δημιουργεί πτυχώσεις.

Στην προσπάθεια να αποκατασταθεί ο χαμένος όγκος , κάποιες φορές παρατηρούνται αποτελέσματα που απέχουν πολύ από το φυσικό και το πρόσωπο δείχνει «παραφουσκωμένο» με ένα ξένο «υλικό».

Για το λόγο αυτό πρέπει κάθε φορά να επιλέγεται εξατομικευμένα το σωστό υλικό, το οποίο με άρτια τεχνική θα δώσει ένα όμορφο και πάνω απ όλα φυσικό   αποτέλεσμα. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μια συνεδρίες.

Συνδυάζεται το υαλουρονικό οξύ με άλλες θεραπείες;

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος συνδυάζονται άριστα με άλλες θεραπείες όπως το BOTOX, τη Μεσοθεραπεία, τo fractional CO2 LASER κ.α. για την επίτευξη ενός πιο ολοκληρωμένου αποτελέσματος.

Αποτελέσματα χρήσης υαλουρονικού οξέoς

Αποτελέσματα χρήσης υαλουρονικού οξέoς

Αποτελέσματα χρήσης υαλουρονικού οξέoς

Αποτελέσματα χρήσης υαλουρονικού οξέoς

Αποτελέσματα χρήσης υαλουρονικού οξέoς