Μεσοθεραπεία Καβάλα

Μεσοθεραπεία είναι η έγχυση μικρών ποσοτήτων ουσιών στο μέσο τμήμα του δέρματος με τη μορφή μικροενέσεων. Οι εγχύσεις αυτές είναι πολλαπλές και μπορεί να γίνονται σε διάφορα μέρη του σώματος, όπου και λύνουν τα αντίστοιχα προβλήματα. Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια, καθώς  επίσης στον κορμό και στο τριχωτό κεφαλής .

Μεσοθεραπεία προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί σημαντικό δομικό συστατικό του δέρματός μας . Έχει την ικανότητα να απορροφά και να συγκρατεί μόρια νερού πολλαπλάσια του βάρους του, γεγονός που του επιτρέπει να παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγρασίας και της τονικότητας  του δέρματος. Καταστρέφεται εύκολα με την επίδραση ενζύμων και των ελεύθερων ριζών και έτσι με το πέρασμα του χρόνου, η ποσότητα αλλά και η ποιότητα  του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα μας μειώνονται.  Η Μεσοθεραπεία έρχεται να συμπληρώσει και να αποκαταστήσει αυτή την «απώλεια».

Γίνεται με τη βοήθεια μικροενέσεων  οι οποίες περιέχουν υαλουρονικό  οξύ, σύμπλεγμα βιταμινών, αντιοξειδωτικούς παράγοντες, αμινοξέα, συνένζυμα κ.α. ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Αυτό το ιδιαίτερα ενυδατικό και αντιοξειδωτικό « κοκτέιλ», εισχωρεί στο δέρμα  με  πολλαπλά μικρά τσιμπήματα και  ενεργοποιεί με αυτόν τον τρόπο  το κολλαγόνο και την ελαστίνη ,  αυξάνει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία  και εξουδετερώνει  τις ελεύθερες ρίζες.

Η μεσοθεραπεία προσφέρει βαθιά ενυδάτωση  και εξισορροπεί  την έλλειψη  των θρεπτικών συστατικών,  βοηθώντας  το δέρμα σε βάθος. Το πρόσωπο γίνεται πιο λαμπερό και σφριγηλό με λιγότερες ρυτίδες και βελτιωμένο περίγραμμα.

Η μεσοθεραπεία είναι ασφαλής;

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο ιατρείο για τη  μεσοθεραπεία  είναι απόλυτα ελεγμένα σύμφωνα με τα  ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η μεσοθεραπεία είναι επώδυνη;

Πριν από τη θεραπεία εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα για 30 λεπτά περίπου. Αυτό κάνει τη θεραπεία πολύ καλά ανεκτή. Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να παρατηρηθεί ελαφριά ερυθρότητα η οποία υποχωρεί σύντομα σε 30 λεπτά ως 1 ώρα ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος. Πολύ σπάνια μπορεί  να παρατηρηθεί μικρή εκχύμωση η οποία υποχωρεί σταδιακά. Δε  χρειάζεται παραμονή στο σπίτι και επιτρέπεται η χρήση make up σε λίγες ώρες.

Πόσες συνεδρίες μεσοθεραπείας χρειάζονται;

O αριθμός των συνεδριών καθώς και τα μεσοδιαστήματά τους, εξαρτώνται από το είδος, την ποσότητα και την πυκνότητα των ουσιών που χρησιμοποιούνται. Το κάθε θεραπευτικό πρωτόκολλο είναι εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Μετά από πόσες συνεδρίες βλέπω αποτέλεσμα;

Ήδη από την πρώτη συνεδρία παρατηρείται βελτίωση της λάμψης και της ενυδάτωσης. Προοδευτικά βελτιώνεται η τονικότητα και η σφριγηλότητα  του δέρματος και  το χαλαρό δέρμα αποκτά καινούργιο σχήμα. Η μεσοθεραπεία  προσφέρει  εμφανή ,προοδευτική και αθροιστική βελτίωση της υφής του δέρματος.

Υπάρχουν αντενδείξεις για τη μεσοθεραπεία;

Οι περιορισμοί  αφορούν κυρίως άτομα με αυτοάνοσες  παθήσεις, υπερευαισθησία στο υαλουρονικό οξύ, λοιμώδη νοσήματα και ενεργείς φλεγμονές στα σημεία έγχυσης των ενέσεων. Δε συνιστάται στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Συνιστάται η αποφυγή του ήλιου για μικρό διάστημα μετά τη θεραπεία.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Η μεσοθεραπεία  μπορεί να γίνει μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες ιατρικές αισθητικές θεραπείες όπως εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, Botox ή με ανάπλαση Laser. Ο συνδυασμός των θεραπειών ενισχύει η μια την άλλη με στόχο ένα ορατό αποτέλεσμα που διαρκεί.

Αποτελέσματα μεσοθεραπείας:

Μεσοθεραπεία Καβάλα Αποτελέσματα