Laser Αποτρίχωση Καβάλα

Για την laser αποτρίχωση χρησιμοποιούμε το laser Alexandrite 755, Cynosure Apogee 5500

Τι είναι το Laser αποτρίχωσης;laser αποτρίχωση

Το Laser αποτρίχωσης  εκπέμπει μια μονοχρωματική δέσμη φωτός η οποία καταστρέφει επιλεκτικά το βολβό της τρίχας χωρίς να επηρεάζει τους γύρω ιστούς (επιλεκτική φωτοθερμόλυση) .Αυτό κάνει τη μέθοδο εξαιρετικά αποτελεσματική και τελείως ακίνδυνη.

Το Laser Alexandrite 755nm της εταιρείας Cynosure, που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο αποτελεί ένα από τα  πιο εξελιγμένα, αποδοτικά και ασφαλή Laser στον τομέα της αποτρίχωσης γιατί εξασφαλίζει:

 1. Τη μικρότερη αίσθηση ενόχλησης σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο laser ή άλλη μέθοδο αποτρίχωσης
 2. Τα πλέον μακροπρόθεσμα αποτελέσματα
 3. Το μικρότερο αριθμό εφαρμογών.

Ακόμα για την προστασία (ψύξη) της επιδερμίδας χρησιμοποιεί κρύο ατμοσφαιρικό αέρα και όχι κρυογόνα αέρια, όπως άλλες συσκευές που βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Συνιστάται αυτή η εφαρμογή σε εμένα;

Το Laser Alexandrite 755 είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται  εξίσου καλά σε όλους τους τύπους  του δέρματος, σε λεπτές και χοντρές τρίχες και σε όλες τις περιοχές (πρόσωπο, χέρια, μασχάλες, πλάτη, πόδια, στήθος, μπικίνι).

Τα παραπάνω κάνουν το Laser  Alexandrite 755 να υπερισχύει έναντι οποιασδήποτε άλλης μεθόδου αποτρίχωσης και να ενδείκνυται σε  άτομα όλων των ηλικιών, άντρες και γυναίκες, με φανταστικά αποτελέσματα.

Γιατί χρειάζονται περισσότερες από μία εφαρμογές laser αποτρίχωσης;

O κύκλος ζωής της τρίχας έχει τρία στάδια. Οριστική καταστροφή έχουμε μόνο σε όσες τρίχες βρίσκονται στο πρώτο (αναγενές) στάδιο της ανάπτυξής τους. Όταν μια τρίχα «χτυπιέται» στο στάδιο της πτώσης (τελογενές) τότε θα χρειαστούν περισσότερες από μια εφαρμογές.

Πόσες εφαρμογές χρειάζονται;

O αριθμός των εφαρμογών και το μεταξύ τους διάστημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:

 1. Την περιοχή εφαρμογής
 2. Το πάχος και το χρώμα της τρίχας
 3. Το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας
 4. Το χρώμα του δέρματος

Επίσης, οι πολύ λεπτές ανοιχτόχρωμες τρίχες, έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τις σκούρες και χοντρές τρίχες. Γενικά, σε περιοχές με χοντρές και σκούρες τρίχες, από τη δεύτερη κιόλας εφαρμογή η μείωση της τριχοφυΐας φτάνει και άνω του 50%.Ακολουθούν συμπληρωματικές συνεδρίες για πλήρη και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Ποιες είναι οι ενδείξεις της αποτρίχωσης με Laser?

Η laser αποτρίχωση γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους. Υπάρχουν  όμως και ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν τη laser αποτρίχωση. Πολλές φορές στις περιοχές  που υπάρχουν τρίχες παρατηρείται θυλακίτιδα (σπυράκια)  η οποία επιδεινώνεται με το ξύρισμα, τις αποτριχωτικές  μηχανές ή το κερί. Η laser αποτρίχωση συντελεί στο να θεραπευτεί η περιοχή από το πρόβλημα αυτό, το οποίο  κάποιες φορές αφήνει και μόνιμα σημάδια.

Ο δασυτριχισμός, δηλαδή η ανάπτυξη τριχοφυΐας σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές ,είναι μια κατάσταση στην οποία έρχεται να δώσει λύση η laser αποτρίχωση

Σε άτομα που έχουν ιστορικό κύστης κόκκυγα, συνιστάται πολλές φορές η αποτρίχωση της γύρω περιοχής για να απαλλαγεί από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Το ιατρείο μας είναι πάντα πρόθυμο να προσφέρει μία δωρεάν επαναληπτική συνεδρία εάν κάποιες τρίχες δεν πέσουν στα διαστήματα που αναφέραμε. Η σωστή εφαρμογή της αποτρίχωσης με LASER Alexandrite κάνει αυτή την ανάγκη για “επαναληπτικό” πολύ σπάνια.

Είναι πολύ σημαντικό η κάθε συνεδρία αποτρίχωσης με laser να γίνεται μόλις οι τρίχες αρχίσουν να αναπτύσσονται. Έτσι έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ριζικής καταστροφής και κατ’επέκταση λιγότερες συνεδρίες για το οριστικό αποτέλεσμα.

Οδηγίες για τη θεραπεία

Πριν τη θεραπεία Laser αποτρίχωσης

 1. Αποφεύγουμε τις εφαρμογές σε μαυρισμένο δέρμα (από τον ήλιο ή με solarium ).

 2. Φροντίζουμε οι τρίχες να έχουν το ιδανικό μήκος των 1-3mm  για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα .Ενδεχομένως να χρειαστεί να ξυρίσουμε κάποιες περιοχές πριν τη συνεδρία  Laser . Ενδεικτικά  αναφέρουμε ότι το μπικίνι και τις μασχάλες τα  ξυρίζουμε 2-3 ημέρες πριν τη θεραπεία, ενώ τα πόδια τα ξυρίζουμε περίπου μία εβδομάδα πριν τη θεραπεία.

 3. Δεν αποτριχώνουμε τις περιοχές με τσιμπιδάκι, βελόνα, κερί, χαλάουα, αποτριχωτική μηχανή 4 εβδομάδες πριν τη θεραπεία.

 4. Ενημερώνουμε τη γιατρό για φάρμακα ή θεραπείες που κάνουμε.

Μετά τη θεραπεία Laser αποτρίχωσης

 1. Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να υπάρχει ερυθρότητα η οποία θα υποχωρήσει σε λίγες ώρες. Η γιατρός θα σας συνταγογραφήσει μία κρέμα σε περίπτωση που η ερυθρότητα επιμείνει.

 2. Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και φορούμε αντιηλιακό με SPF>30

 3. Αποφεύγουμε το καυτό νερό, την τριβή και γενικότερα ό,τι μπορεί να ερεθίσει την περιοχή αμέσως μετά την θεραπεία.

 4. Με τη θεραπεία οι λεπτές τρίχες εξαχνώνονται και χάνονται αμέσως. Ενδεχομένως να δούμε ότι οι  πιο χοντρές τρίχες μεγαλώνουν λίγο  και μετά πέφτουν. Αυτό μπορεί να διαρκέσει  1-2 εβδομάδες, ενώ στην περιοχή του μπικίνι, λόγω  του αυξημένου πάχους της τρίχας, η διαδικασία μπορεί να κρατήσει έως 3 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό αν θέλουμε μπορούμε να ξυρίσουμε την περιοχή ή να τραβήξουμε τις τρίχες που είναι νεκρές.